Ładowanie

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujmy, iż:

  1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Właściciel Fight Club Łódź, z siedzibą w Łodzi (91-008), przy ul. Drewnowskiej 77.
  2. Pana/Pani dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w celu:
  • niezbędnym do realizacji wykonywanej przez Fight Club usługi, zgodnie 9 ust 1 lit C RODO.
  • przesyłania ofert marketingowych (w przypadku wyrażenia zgody), zgodnie 6 ust. 1 lit. A RODO.
  • niezbędnym do skontaktowania się lub udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie za pomocą środków komunikacji elektronicznej (mail, telefon)
  1. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą:
  • Pracownicy Fight Club Łódź.
  • firmy współpracujące z Fight Club Łódź, na podstawie umów powierzenia, w zakresie prowadzenia działań marketingowych i obsługi strony www.
  • organy państwowe, którym udostępnienie danych osobowych regulują oddzielne przepisy prawa.
  1. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani żadnej organizacji międzynarodowej.
  2. Posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu,
  3. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r
  4. Dane osobowe podaje Pan/Pani dobrowolnie. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem świadczenia usług przez Fight Club Łódź. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości świadczenia usług.
  5. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, nie będą też poddawane procesowi profilowania.

 

Polityka plików cookies

Co to jest plik „Cookie”?

Cookies (ciasteczka) są to pojedyncze, małe pliki tekstowe, wysyłane przez odwiedzane strony internetowe i pobierane na komputerze użytkownika. Informacje zawarte w tych plikach pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie przez stronę, która je utworzyła. Tym samym strona internetowa nie może mieć dostępu do innych plików znajdujących się na komputerze użytkownika.

 

W jakim celu strona internetowa Fight Club Łódź korzysta z plików cookie?

Pliki cookies używane na stronie internetowej Fight Club Łódź umożliwiają odpowiednią personalizację wyświetlanych na niej informacji i zaprezentowanie treści dostosowanej do potrzeb użytkownika. Pozwalają także na mierzenie interakcji użytkowników na stronie internetowej.

Stosujemy ciasteczka w celu dostosowywania i poprawiania sposobu działania witryny, a także do mierzenia skuteczności przeprowadzanych akcji, zainteresowań osób odwiedzających oraz w celu dostosowania reklam do indywidualnych potrzeb użytkowników.

Ciasteczka pozwalają dodatkowo badać upodobania użytkowników i tym samym podnosić jakość naszych usług, umożliwiają także sprawdzanie wyników online.

Przykłady wykorzystania plików cookies na stronach internetowych Family Medica:

  • mierzenie ruchu użytkownika na stronie za pomocą kodu Google Analytics, więcej informacji na stronie: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=pl.
  • mierzenie skuteczności (śledzenie konwersji) prowadzonych akcji na rzecz Family Medica, np. w sieci reklamowej Google, programach partnerskich.
  • dopasowanie treści reklam emitowanych w sieci reklamowej Google (remarketing), więcej informacji o plikach cookies wykorzystywanych w sieci reklamowej Google można znaleźć na stronie: http://support.google.com/adwords/answer/2407785.
  • ustanowienie, utrzymanie i zarządzanie sesją użytkownika, a także zapamiętanie preferencji i innych ustawień na stronie Family Medica.
  • weryfikacja autentyczności sesji przeglądarki.
  • optymalizacja i zwiększenie wydajności usług świadczonych przez Fight Club Łódź.

 

Pliki cookies są również wykorzystywane przez podmioty współpracujące z Fight Club Łódź:

  • BLUCAT  – w zakresie prowadzenia marketingu internetowego.
  • Google Analytics – w zakresie analityki internetowej.
  • Gemius Traffic – w zakresie analityki internetowej.
  • Facebook,
  • YouTube

 

Jakich plików „cookies” używamy?

Na stronie Fight Club Łódź mogą być używane dwa rodzaje plików cookies:

  • sesyjne – pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej)
  • stałe – pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach pliku albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

 

Czy może Pan/Pani zrezygnować z akceptowania cookies?

Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

 

Poniżej przedstawiamy jak można zmienić ustawienia przeglądarek internetowych w zakresie stosowania plików cookies:

 

Z czym się wiąże odmowa na korzystane z plików cookies?

  • bez plików cookies nie będzie Pan/Pani mógł/mogła sprawdzać wyniki online na stronie Family Medica.
  • niektóre funkcje serwisu mogą nie działać poprawnie lub mogą być niedostępne ponieważ pliki cookies umożliwiają weryfikację autentyczności sesji przeglądarki oraz mają wpływ na optymalizację i zwiększenie wydajności usług świadczonych przez Fight Club Łódź.